Οικονομική στήριξη για παρουσίαση εργασιών σε συνέδρια

Η ΕΕΤΝ υποστηρίζει οικονομικά μεταπτυχιακούς φοιτητές και διδάκτορες, προκειμένου να παρουσιάσουν εργασίες τους σε συνέδρια Τεχνητής Νοημοσύνης ή υπο-τομέων της. Οικονομική ενίσχυση δίνεται μόνο σε: (i) μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι δόκιμα μέλη της ΕΕΤΝ, (ii) μεταπτυχιακούς φοιτητές που είναι τακτικά μέλη της ΕΕΤΝ, (iii) τακτικά μέλη της ΕΕΤΝ που απέκτησαν διδακτορικό δίπλωμα όχι παλαιότερα από δύο έτη πριν την ημερομηνία αίτησης οικονομικής ενίσχυσης. Στην περίπτωση (i), η αίτηση οικονομικής ενίσχυσης υποβάλλεται στην ΕΕΤΝ από τον επιβλέποντα του φοιτητή, απαιτείται δε ο επιβλέπων να είναι οικονομικά τακτοποιημένο τακτικό μέλος της ΕΕΤΝ. Στις περιπτώσεις (ii) και (iii), η αίτηση υποβάλλεται από τον ίδιο το φοιτητή ή διδάκτορα, που πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένος. Δίνεται προτεραιότητα σε φοιτητές ή διδάκτορες που πρόκειται να παρουσιάσουν εργασίες τους σε διεθνή συνέδρια, ιδιαιτέρως δε συνέδρια που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Ελλάδα.

Η αίτηση οικονομικής ενίσχυσης πρέπει να αναφέρει: (α) το συνέδριο, τον τίτλο και τα ονόματα των συγγραφέων της εργασίας, (β) αν έχει εξασφαλισθεί οικονομική υποστήριξη για την ίδια εργασία από άλλη πηγή, (γ) αν ο φοιτητής ή διδάκτορας έχει λάβει στο παρελθόν οικονομική υποστήριξη από την ΕΕΤΝ, (δ) ότι σε περίπτωση έγκαιρης έγκρισης της οικονομικής υποστήριξης, αυτή θα αναφέρεται στην εργασία (π.χ. σε υποσημείωση ή στην ενότητα acknowledgements). Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα του φοιτητή ή διδάκτορα. Δεν υπάρχει ειδική φόρμα αιτήσεως, αρκεί μια επιστολή. Η επιστολή αποστέλλεται μέσω e-mail στον Ειδικό Γραμματέα της ΕΕΤΝ.

Professor Lydia E. Kavraki named 2017-2018 ACM Athena Lecturer

11 May 2017
The Board of the Hellenic Artificial Intelligence Society (EETN) is very pleased to announce that our member, Professor Lydia E. Kavraki, has been honored by the Association for Computing Machinery’s (ACM) 2017-2018 with the prestigious Athena Lecturer Award. Professor Kavraki was cited for the invention of randomized motion-planning algorithms in robotics and the development of robotics-inspired methods for bioinformatics and biomedicine. She is an internationally recognized leader in developing physical algorithms, an area that addresses the computational challenges of objects moving in space while subject to physical constraints. She has made significant contributions to an impressively wide range of areas, ranging from how a robot might move through a course of obstacles, and how a drug molecule might change its shape to interact with a target protein; to her current work on planning the motions of Robonaut 2, NASA’s robotic assistant at the International Space Station.
Professor Kavraki will formally receive the Athena Lecturer Award at the ACM’s annual awards banquet on June 24, 2017 in San Francisco.

Congratulations Lydia! We are very lucky and honored to have you as part of our community


Professor Ioannis Vlahavas appointed as EurAI Fellow

11 May 2017

The Board of the Hellenic Artificial Intelligence Society (EETN) is very pleased to announce that our member, Professor Ioannis Vlahavas, has been confirmed by the European Association for Artificial Intelligence (EurAI) as a EurAI Fellow. Professor Vlahavas specializes in logic programming, knowledge based and AI systems. He has published more than 280 papers and book chapters and co-authored 9 books in these areas. Google scholar reports more than 7800 citations and an h-index of 40.

Congratulations Ioannis! We are very lucky and honored to have you as part of our community.

Manolis Koubarakis appointed as ECCAI Fellow

20 May 2015

EETN member Manolis Koubarakis has been appointed as ECCAI Fellow. Congratulations to him!!

ECCAI is the European Coordinating Committee for Artificial Intelligence.  The ECCAI Fellows Program has been started in 1999 to recognize individuals who have made significant, sustained contributions to the field of artificial intelligence (AI) in Europe.  The ECCAI Fellows Program honors only a very small percentage of the total membership of all ECCAI member societies (up to a maximum of 3%).

It is worth underscoring how it is the third time that an EETN is nominated as a Fellow, the previous ones being the previous ones being Constantine Spyropoulos, Grigorios Antoniou, and John Mylopoulos.  See complete ECCAI fellows list here.

Μέλος της ΕΕΤΝ, ECCAI Fellow

Αγαπητά μέλη της ΕΕΤΝ,

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΤΝ, είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από πρόταση του ΔΣ, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κος Μ. Κουμπαράκης επελέγη από το ECCAI Board ως ECCAI Fellow. Όπως γνωρίζετε η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και προκρίνει ανθρώπους με σημαντική συμβολή στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα.

Να αναφέρω επίσης ότι από την ΕΕΤΝ ήδη 4 μέλη της έχουν αξιωθεί της επιλογής αυτής: ο Κ. Σπυρόπουλος, ο Γ. Αντωνίου, o Γ. Μυλόπουλος και τώρα ο Μ. Κουμπαράκης. Συγχαρητήρια στον Μανώλη, η αναγνώριση αυτή είναι αντάξια του έργου του! Εύχομαι (με βάσιμη αισιοδοξία) και άλλα μέλη της ΕΕΤΝ να διακριθούν με παρόμοιο τρόπο στα επόμενα έτη.

Γ. Βούρος

More Articles ...

  1. EETN Mailing List