Συμβουλές προς τους φοιτητές / συμμετέχοντες στο πρόγραμμα:

  1.  Καθορίστε τις προσδοκίες από νωρίς: Εκφράστε τους στόχους και τις επιθυμίες σας για το πρόγραμμα μεντόρων στον μέντορά σας εξ’ αρχής, και ρωτήστε τον για την άποψη του.
  2.  Επικοινωνήστε σύμφωνα με το πρόγραμμα: Ξεκινήστε την επαφή. Επικοινωνήστε τουλάχιστον δύο φορές από μισή ώρα, μέσω skype, τηλεφωνικά, η από κοντά
  3.  Ειλικρίνεια και ανοιχτότητα: Ο μέντορας σας θέλει να γνωρίσει από που έρχεστε, να καταλάβει τις εμπειρίες σας, και να ακούσει τις απορίες, τους φόβους και τα όνειρα σας.
  4.  Ρωτήστε και ακούστε με προσοχή: Προσπαθήστε να καταλάβετε την κοσμοθεώρηση, τις εμπειρίες, τις προτιμήσεις, και τον χαρακτήρα του μέντορα σας, και τον ρόλο του ως επιστήμονα αλλά και ως ενεργού μέλους της κοινωνίας και ατόμου. Φανταστείτε τον εαυτό σας στην θέση του, και κατανοήστε τις ομοιότητες, τις διαφορές, τα επιθυμητά στοιχεία, και κυρίως προσπαθήστε να δείτε πως έβλεπε τα πράγματα όταν ήταν στην δική σας θέση.
  5. Θετικότητα και ο Πραγματικός Ρόλος: Ο μέντορας σας σίγουρα θα θα σας επηρεάσει θετικά με την επικοινωνία σας, αλλά να θυμάστε ότι είναι ένα ιδιαίτερο άτομο, με κοινά μεν στοιχεία και υπόβαθρο με εσάς, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες του. Θα σας βοηθήσει τοποθετώντας ιδέες, συμβουλές, επαφές, γρίφους και πόρους κοντά σας – στην ουσία όμως, απλά θα φτιάξει κάποιες πολύ χρήσιμες σκαλωσιές για να βοηθήσει στην δική σας, μοναδική, προσωπική ανάπτυξη, και να σας διασυνδέσει και εντάξει στην κατάλληλη γειτονιά του ευρύτερου δένδρου που ανήκουμε!

 

Οι παρατηρήσεις και υποδείξεις σας είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες!