Συμβουλές προς τους Μέντορες:

  1. Καθορίστε τις προσδοκίες από νωρίς: Εκφράστε τις δυνατότητες και τις επιθυμίες σας σαν μέντορας εξ’ αρχής, και ρωτήστε και τον καθοδηγούμενο σας.
  2. Επικοινωνήστε σύμφωνα με το πρόγραμμα: τουλάχιστον δύο φορές από μισή ώρα, μέσω skype, τηλεφωνικά, η από κοντά.
  3. Ειλικρίνεια και ανοιχτότητα: Ο καθοδηγούμενος σας θέλει να γνωρίσει τις εμπειρίες και να ακούσει τις πολύτιμες συμβουλές σας.
  4. Ρωτήστε και ακούστε με προσοχή: Προσπαθήστε να καταλάβετε την κοσμοθεώρηση, τις εμπειρίες, τις προτιμήσεις, και τον χαρακτήρα του καθοδηγούμενου σας, ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε την ιδιαίτερη ανάπτυξη του, ως επιστήμονα αλλά και ως ενεργού μέλους της κοινωνίας και ατόμου.
  5. Θετικότητα και ο Πραγματικός Ρόλος: Ο καθοδηγούμενος σας σίγουρα θα επηρεαστεί θετικά από την επικοινωνία σας, αλλά να θυμάστε ότι οι άνθρωποι αλλάζουν αργά. Να έχετε υπομονή με την πρόοδο του καθοδηγουμένου σας – και κυρίως να θυμάστε πως είναι ένα ιδιαίτερο άτομο, με κοινά μεν στοιχεία και υπόβαθρο με εσάς, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες του. Εσείς μπορείτε να τοποθετήσετε ιδέες, συμβουλές, επαφές, γρίφους και πόρους κοντά του – στην ουσία όμως, απλά φτιάχνετε σκαλωσιές για να βοηθήσετε στην δική του, μοναδική, προσωπική ανάπτυξη, και να τον διασυνδέσετε και εντάξετε στην κατάλληλη γειτονιά του ευρύτερου δένδρου που ανήκουμε!

 

 Οι παρατηρήσεις και υποδείξεις σας είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτες!